Zirkonyum Hakkında Merak Ettikleriniz

Zirkonyum Hakkında “Tamamen seramik” teriminden anlaşıldığı gibi, Zirkonyum akıllı seramiklerinin metal çerçeveye ihtiyacı yoktur. Bu yapılan restorasyonun görünümü için büyük avantaj sağlar çünkü zirkonyum oksit beyaz renktedir. Komşu dişlere daha iyi renk ve şekil uyumu sağlaması için Zirkonyum ceram® S kaplama porceleni ile kullanılarak daha doğal bir görünüm sağlar.

İnce bölümlerde bile çok sağlam olmasıyla birlikte Zirkonyum restorasyonları ağzınızın doğal çevresine uydurulabilirler. Doğal dişlerinizle birlikte, kendi dişiniz görüntüsü vererek uyumlu bir görüntü ortaya çıkarırlar.

Zirkonyum Oksit’in kullanım süresi ortalama 20 yıldır. Basılı yayınlarda belirtilen bir alerjik reaksiyonu yoktur. Diğer malzemelerle etkileşime girmez.

Zirkonyum Diş Kaplamaları Nasıl Uygulanır?

Diş hekiminizle ilk randevunuzda, lokal anesteziyle uyuşturan dişin, belli bir bölümü aşındırılır. Ardından dişin ölçüsü alınır ve geçici kaplama uygulanır. İkinci randevuda, laboratuarda hazırlanan zirkonyum kaplama dişin, diğer dişleriniz ve diş etleriyle uyumu kontrol edilerek son halini alır. Dişin cilalanmasının ardından, yapıştırma işlemi gerçekleşir. Ortalama 1 hafta - 10 günde tamamlanan bir tedavidir.

Zirkonyum'un Kullanım Alanları

Biyolojik açıdan uyumluluğu, diş hekimliğinin yanı sıra tıbbın diğer alanlarında da çeşitli kullanım alanları doğurmuştur. Çeşitli vücut protezlerinde kullanılan zirkonyum, diş hekimliğinde kaplamaların yanı sıra, pinler, köprü ve implantlarda da kullanılır.

Zirkonyum Diş Nasıl Yapılır?

Öncelikle dişlerin üç boyutlu yapısı bilgisayar ortamına aktarılır. CAD-CAM sistemiyle önce altyapısı tasarlanan diş ardından üretilir. Porselen kaplamanın laboratuarda hazırlanmasıyla diş hazılanmış olur.

Zirkonyum Kaplama Hangi Durumlarda Uygulanır?

  • Ortodontik tedaviye ihtiyaç duyulmayan, çapraşık dişlerin tedavisinde,
  • Renkleşmiş, sararmış, lekelenmiş dişlerin kaplamasında,
  • Kırılmış, zedelenmiş, aşınmış dişlerde,
  • Metal alerjisi olan hastalarda,
  • Rengi ve yapısı bozulmuş, eski dolgulu dişlerde ve kanal tedavisiyle rengi değişmiş dişlerin tedavisinde,
  • İmplant üstü protezlerde,
  • Şekil ve boyut bakımından uyumsuz ya da aralık dişlerin kaplamalarında zirkonyum kullanılır.

Doktora Sor

İletişim için formu için tıklayınız